Zamieszczone przez Martin-1975
proszę o opinię.
Zwiń
X
-
proszę o opinię.
wiem ze te tematy byly tłuczone, ale chce kupic opony zimowe. gosc mi dzis przywiózł 4 opony goodyear ultragrip 7. sa one z 47tyg 2005 roku, wiec wydaje mi sie ze stare nie sa. bieżnika jest ok 5-6mm, i chce za nie 350zl. co o tym sadzicie? oplaca sie to wziasc za ta cene czy lepiej kupic nowki.
jesli chodzi o ich stan to wygladaja ok, nie widac aby byly sciete i wygladaja calkiem solidnie.
prosze o opinie, co robic?VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
-
-
Używki tak ale tylko jeśli sprzedający założy ci na felgi napompuje i wyważy i nie będą biły, przy kupnie poprzedniego auta w komplecie (w bagażniku były zimówki na oko super głeboki bieżnik nie sciete z zadnej strony ) ale jak założyłem nie dało się dwóch wyważyc zrobiło się jajo i niestety musiałem kupić nowe
Komentarz
-
-
Opony takie mogą mieć wady ukryte, których nie zobaczysz bez założenia i wrzucenia na wyważarke. Mog mieć jajo na boku, mogą być powybijane, co w Octavii będzie powodować bicie kierownicy i do tego hałas. cena ogólnie ok. tylko ja akurat nie kupiłbym Goodyeara, bo nie jest to najlepsza marka w tej chwili, Sporo osób na forum chwali je, co jest dla mnie bardzo dziwne, chyba nie jeździli na innych - LEPSZYCH oponach.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
janusz_007, niestety też Ci odradzę!! Powiem tak można kupić tanią oponę i też być zadowolonym. Wszystko uzależnione od tego co klient oczekuje.
Akurat Brigestona nie polecałbym. Zaraz 15 mądrych osób się znajdzie, że sa dobre ale..
Pirelli Snowsport - rewelacyjna opona - mała wada to troszke gorsze prowadzenie na mokrej nawierzchni powyżej 5 st. no i cena troche wysoka.
Nie wiem jak tam wyglądają u Ciebie drogi i teren, ale dobrą oponą jest Sava Eskimo, szczególnie na sypki śnieg i ciężki teren. jak masz jakieś pytania to na prv lub ggMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Witam!
Z używkami to lekkie ryzyko trafisz albo nie. Ja dla świętego spokoju inwestuje raz na parę lat.Jeśli chodzi o nowe opony zimowe ja polecam continentale. Jeżdzę już na drugim komplecie. Ogólnie Ciche, na mokrym i na suchym bez problemów. Pozdrawiam
P.S
Kiedyś jeżdziłem na dębicy frigo i muszę przyznać że też nie było najgorzej.Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
odczepie sie tych uzywanych, bo widze ze to nie ma sensu, zamierzam jezdzic tym autem przez 4,5 lat więc warto kupic nowe oponki, wydac raz a dobrze i miec nóweczki. tylko teraz które kupić?
piszecie teraz o pirelli ? bridgestony, goodyeary maja dobre opinie wsrod uzytkownikow? jesli nie te to co mam kupic?VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz_007odczepie sie tych uzywanych, bo widze ze to nie ma sensu, zamierzam jezdzic tym autem przez 4,5 lat więc warto kupic nowe oponki, wydac raz a dobrze i miec nóweczki. tylko teraz które kupić?
piszecie teraz o pirelli ? bridgestony, goodyeary maja dobre opinie wsrod uzytkownikow? jesli nie te to co mam kupic?
Pozdr.Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez Dobacałej grupy goodyeara nie polecałbymZamieszczone przez Dobadobrą oponą jest Sava Eskimo
:szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
możesz zobaczyć na http://www.adac.de/Tests/Reifentests...rcePageID=8762
jeśłi chodzi o najpopularniejsze 195/65/15
te mają najwyższe oceny:
Goodyear Ultra Grip 7
Dunlop Wintersport 3D
Vredestein Snowtrac 2
Pirelli W190 Snowcontrol
Continental WinterContact TS810 (od produkcji 18/06)
a te są w miarę ok:
Continental WinterContact TS810 (produkcja do 18/06)
Bridgestone Blizzak LM 25
Nokian WR
Maloya Cresta 220
Michelin Alpin A2
Semperit Sportgrip
Kleber Krisalp HP
Uniroyal MS plus 55
Firestone Winterhawk
Ihle Rigdon MS 179
oraz
Sava Eskimo S3
Tyle od Niemców z ADAC.
Ode mnie:
OCP chyba jeździ na wszyskich po trochu ;-) więc wiele będzie zdań nt każdej opony.
I lepiej zainwestuj w nową oponę.nawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dobatylko ja akurat nie kupiłbym Goodyeara, bo nie jest to najlepsza marka w tej chwili, Sporo osób na forum chwali je, co jest dla mnie bardzo dziwne, chyba nie jeździli na innych - LEPSZYCH oponach.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar1975, w końcu się odezwałeś bo już się denerwowałem, że tylko ja na tych nie najlepszych jeżdżę i za tych piętnastu będę musiał się wypowiadać :wink:
śmierdzi mi tu kimś w stylu kolegi z Rzeszowa :evil:
a tak w temacie to co classic-i, znawcy powiedzą o Barum Polaris2 :?: 8)NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HighspeedJanusz - bierz UG7 - będziesz zadowolonyOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, ile zrobisz km na zimówce w sezon? Zajeżdzisz ją?
Bo pewno za 4 lata i tak zmienisz zimówki....
Odczucia subiektywne do co opon są na forum różne: są i zwolennicy i oponencie każdej opony prawie... wg mnie będziesz z UG zadowolony.
Zobacz sobie na stronie ADAC wyniki testów (link w moim poście na 1 stronie) - najlepiej oceniane opony różnią się jednak na poszczegónych nawierzchniach wynikami - może to Cię nakieruje na jakiś wybór - inny niż typy tu wypowiadających się ...
Pozdrawiamnawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HighspeedAdamB, ile zrobisz km na zimówce w sezon? Zajeżdzisz ją?
Bo pewno za 4 lata i tak zmienisz zimówki....
W zasadzie mam dylemat w wyborze pomiędzy UG7, Alpin A3, i TS810.
Te wszystkie są w zasadzie w podobnej cenie,różnica chyba sięga 20zł na szt.
W UG7 podoba mi się bieżnik . Wybór padnie pewnie na najładniejszą.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz